Naïvia realismia Pohdintoja todellisuudesta, elämästä, arvoista ja monesta muusta.

Saavutitko mitään elämäsi aikana?

Jos kuolisit tänään, mitkä asiat olivat merkittävimpiä elämäsi aikana? Olivatko mitkään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

K Veikko

> mitkä asiat olivat merkittävimpiä elämäsi aikana

Mitkä tekemäsi asiat ovat tärkeimpiä elämäsi jälkeen?

Jorma Laine

Lapset todellakin nousevat ensimmäisenä mieleeni. Kaksi ihanaa tyttöä ja reipas poika. Näistä osan vaan olla ylpeä.
Toisaalta se voi olla myös valheellista "Vanhemman" ylpeyttä, mutta koska kuitenkin sitä tunnen, niin se on ainakin rehellistä.

Sitten tulee mieleeni vuoteni ulkomailla. Kädenjälkeni näkyy.. jos osaa katsoa.. niin New Delhissä kuin Alexadriassakin. Myös Tripolista ainakin löytyi kädenjälkeni, nykyistä tilannetta en tiedä viimeaikojen tapahtumien jälkeen.

Useammasta länsimaasta ja myös "länsimaasta" kädenjälkeni löytyy sekä myös jokusesta aasian maasta.

Näistäkin olen ylpeä, eri tavalla tosin. Vaikka tein työni palkattuna "asiantuntijana", minun(kin) työstäni on ollut huomattavaa hyötyä kulloisenkin kansan terveydelle ja hyvinvoinnille.

Nykyisin olen kuljetusyrittäjä. Ehkä tästäkin saa olla jotenkin ylpeä, sillä vaikka tällä tienaan oman leipäni, tarjoan makkarat myös kahdeksan muun ihmisen ruokapöytään.

Minä en kaipaa sitä, että joku minut muistaisi kuolemani jälkeen.. en ole koskaan ollut mitenkää kipeä kiitoksille, vaikka on myönnettävä että joskus sellainenkin koskettaa. Kuten eräs itsetehty, Sanoisinko uusiokäytössä olevasta pahvista tehty, Ranskankielinen postikortti Eräästä kylästä Algerin eteläpuolelta.

Aikanaan pieni Simonette, lähetti minulle kortin jossa hän kiitti minua koulusta johon hänet aikanaan hommasin.

Ne lämmittää, sellaiset.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Lapset tietty, jokin jota kutsun minäksi elän heissä kuten vanhempani elävät minussa jne. Hmmm, tuleepa viellä mieleen lukuisat rakentamani/korjaamani rakennukset, netissä tuhannet valokuvat, ja miljoona kommenttia. Ehkä olen joskus myös saanut jonkun tuntemaan, jotain, very excited. Tänä iltana viimeistelen viellä antikravitaation ja loppumattoman energian. Huomenna, sitähän ei ole, eilistäkään ole, on vain yksi tässäjanyt kipinöivä summaboxi. Tämä oli miljoonasyksi komments ;D

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Varhainen harjoitelma yhteiskunnallisella puolella muistojen kullittamana: http://rkoski.vapaavuoro.uusisuomi.fi/93534-vankil...

Yli 20 julkaistua kirjaa ja toista kymmentä Linuxin levitysversiota tai jos toisin laskee, niin levytysversioita olisi useampi sata (Always Current Lineoxeja tuli tehtyä parhaimmillaan skriptien avulla muutama päivässä, yhteensä kai kolmisen sataa). Myytyjä kirjoja varovaisesti arvioiden vähintään 40 000. Kirjastojen lainausmäärät kai noin kymmenkertainen. Myytyjä levytysversioiden kopioita yli 10 000 kpl ja latausten määrä täysi arvaus, voi mennä miljoonakin rikki. Lineox oli ladatavissa mm. Belnetistä ja Georgia Techistä, jotka ovat (osa)valtion "pääpalvelimia" funetin tapaan. Tekemäni ensimmäinen ruotsinkielinen Best Linux 5.3 taisi olla sunetissa (Ruotsin "pääpalvelin"), mutta funetiin mikään tekeleeni ei tainnut päätyä.

Kovin paljon rahaa tuosta Linuxin levittämisestä ei kertynyt ja aika vähäinen vaikutus tekeleilläni oli yksittäisiin ihmisiin vaikka luvut voivat olla komeita. Tuon kaltainen ekosysteemissä vaikuttaminen on kuitenkin teknologiassa jo nykypäivää ja varsinkin tulevaisuutta. Esimerkiksi Intel kyllä tekee vielä toistaiseksi eniten rahaa prosessorivalmistajista, mutta sen osuus prosessoriytimistä on paljon pienempi kuin ARM:n, jonka CPU-ytimiä lisensoi lähes sata SoC-valmistajaa. Käyttöjärjestelmien puolella Windows on edelleen näkyvin, mutta sulautettujen laitteiden mukana Linuxia myydään vähintään kymmenkertaisesti eivätkä ihmiset edes sitä huomaa.

Sellaista se on.
Tuomari Nurmio - Miehen elämää
Sanat: http://www.songcoleta.com/lyrics/miehen_el%C3%A4m%...
Cover: http://www.youtube.com/watch?v=dwXOZiEobNg
Ehkä vähän turhan suurta pyörää tuli yritettyä pyörittää.

Vähän pienempi viimeaikainen pyörä. Ensimmäiset kihlat vajaa kolme vuotta sitten pankin konttorissa, poliisilaitoksella viralliset ja kolmannet siunauksen muodossa kirkossa - sivutuote?: talo. Nyt sen arvo lienee yli 100 000 € suurempi ja omaa rahaa kulunut siitä noin viidennes. Jokunen loma, viikonloppu ja ilta vierähtänyt. Aika hyvin sijoitettu.

Mitähän seuraavaksi? Pieni vallankumous voisi olla sopivaa kokoluokkaa..

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Eipä tule itsellekään muuta mieleen kuin lapset...
Ensimmäisestä voi jo ehkä melkein sanoa että saavutus...
Johtuen siitä että kun nuoret ja typerät teinivanhemmat sähläävät
niin lopputulos oli kuitenkin jotain muuta kuin tilastot osoittavat
Käsittääkseni myös lapsi itse on tyytyväinen elämäänsä ja opiskeluvalintoihinsa jne jne
Voihan olla että minulle myös valehdellaan paljon...
Mistä sen tietää

Nuoremmista ei voi vielä hirveästi sanoa...

Tai no itseasiassa kaikista voisi sanoa kunnolla vasta sitten kun heidän elämänsä olisi jo melkoisen pitkällä ja sitä tuskin olen näkemässä

Muuten ovat kyllä saavutukset jääneet vähiin
Yrittämisestä huolimatta elämän pelissä häviäminen on kuitenkin
vain häviämistä
Voitto on ehkä pari kertaa häämöttänyt lähellä mutta ei :D

Itse lasken vain voiton saavutukseksi tappion ollessa vain tappio