Naïvia realismia Pohdintoja todellisuudesta, elämästä, arvoista ja monesta muusta.

US:n linja Puheenvuoron etusivulla

Tuskinpa Esa Kärnän naama muistuttaa ruohoontunutta kirjoituskonetta tai Anssi Luoma-Ahon Euro-sirppivasaraa sinisellä taustalla. Silti näiden henkilöiden kirjoitukset paistattelevat Puheenvuoron etusivulla.

Mikä on US:n linja etusivupoistoissaan? Profiilillani on nettihenkkarit ja silti kirjoituksia poistetaan Puheenvuoron etusivulta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No tämä ei ole vastaus kysymykseesi, mutta minusta kunnon kuva on hyvä juttu ja mitä enemmän niitä on sitä mukavampi on tunnelma!
(Lisäksi pahvikuvasi on epäskarppi)

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Etusivun linjauksesta tietoja esimerkiksi tästä kirjoituksestani:

http://teemukammonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1213...

Poistamme kirjoituksia tällä hetkellä käsin, eli toimitamme etusivua. Emme ehdi valvomaan sivua joka hetki, jolloin esimerkiksi ilta- ja yöaikaan sivulla saattaa viipyä naamattomia pidempäänkin. Samoin päiväsaikaan voi tulla hetkiä, jolloin toimituksen resurssit ovat kiinni toimitustyössä moderoinnin sijaan.

Linjaus ei tällä hetkellä ole yhteydessä Nettihenkkareihin. Tätä on pohdittava, kun varsinainen päätoimittajamme palaa takaisin.

Lyhyesti vielä: Etusivulla suositaan kirjoittajia, jotka esiintyvät omalla nimellään ja tunnsitettavalla kasvokuvalla.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kiitos vastauksestasi.

Vapaavuoron puolella ilmeisesti vapaampi meno etusivulla?

Tapio Neva

Kannattaisi koota jonnekin muualle verkkoa kokoelma jälkikäteen sensuroiduista kirjotiuksista. Näistä kaikki sensuroidut voisivat päätellä "toimituksellisen linjan".

Markku Huuskon linja ei ole laadullisesti sen vapaamuotoisempi kuin muidenkaan, vaan vaalien alla, kun pitää raivata elintilaa keskinkertaisille ehdokkaille, joiden kirjalliset kyvyt ovat puolueensa hyvää tasoa, on sensuurilinja ankarampi.

Vaalien jälkeen, kun ei tarvitse olla peloissaan ilmoitustulojen suhteen, on sananvapaus vapaampi kuin 1-6 kuukautta ennen vaaleja, kun kirjoittajiksi ja ehdokkaiksi alkaa tulla väkeä.

Tämä on tulos vapaan markkinatalouden vaikutuksesta kustannusliiketoimintaan.

Sananvapaus, jota ei sensuroida on merkityksentöntä. Heti kun sensuuri alkaa, on siihen olemassa joku poliittis-kaupallinen syy. Se, minkä syy on, saadaan selville tallentamalla sensuroitavat artikkelit johonkin sensorin ulottumattomissa olevaan paikkaan.

T. O. N.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tapio Neva ; sananvapaus ei tarkoita että foorumeiden pitäisi toimia vessanseinäperaatteella! http://pekkasiikala.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttu...

Tapio Neva

Thorsvikilainen Pekka Siikala on Uuden Suomen sananvapauden erikoistapaus. Nautin aina siitä, kun Pekka esittää korkeakulttuurisen, puoliruotsalaisen tyylinsä kertomalla suomalaisen avoimesti ja rehellisesti siitä, miten hän näkee, kokee ja tuntee Perussuomalaiset.

T. O. N.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #6

Täytyy sanoa, että repesin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #7

Tarkoitatko Thorsvikilla tuota tilaa? Mitenkäs Siikala siihen liittyy?

http://www.thorsvikhereford.fi/viewpage.php?page_id=6

. suvituuli Vastaus kommenttiin #8

Thorsvik ja siellä kasvavat härät taitavat kuulua Herlinien Imperiumiin (ei kuitenkaan Niklas H'n, vaan Antti H'n hallitsemaan).

Siikala liittyy tähän sillä tavalla, että blogi-uransa aikana hän on näillä palstoilla kertonut - jos oikein muistan - työskennelleensä Herlinien tiluksilla. Taisi tosin olla Pekka H'n aikakaudella, ja erityisen avoimena Sikala oli näistä asioista silloin kun Pekka Herlinin elämänkerta oli ajankohtainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Ik , kiitos. Se Kuullosti kuin esim skogilainen tai vennomolainen joltain kuppikunnalta jollain äärilaidalla. ; )

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #11

No jos thorsvikilaisuus pitäisi postuloida poliittiseksi aatteeksi niin se on kansallisosakepankkilaista ja suomettarelaista aatteellisuutta yrityselämän saralla, johon liittyy myös punainen vuorineuvoksellisuus.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Id%C3%A4nkaupan_vuori...

Mm. Pekka Herlin kirnusi Koneelle rahaa, josta saatiin pääoma Koneen kansainvälistymiseen. Kone Oy oli jo 1970-luvulla mahdottoman hyvin hoidettu ja kansainvälistetty yritys.

Sillä oli komea edustusto Nokian kanssa Moskovassa. Edustostustoa kutsuttiin NOKO:ksi.

Jotenkin sanoisin, että thorsvikilaisuus on maalaisliittolaista karjankasvattamista suomettarelais-yya-laisessa hengessä. Elinkeinoelämän jo kauan sitten kadonnutta realismia.

En tässä kohtaa nyt enää jaksa jatkaa Pekka ja Antti Herlinin kehumista, jottei Uuden Suomen pääkustantaja ryhdy ankariin vastatoimiin... :-).

T. O. N.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Jotain tuollaista taitaa olla. Thorsviikkiläisyys on kai ainoastaan asennetta ei mikään ryhmä. Mutta täällä sille on tilausta.
Minusta on loogista ettei Siikala nyt kirjoittele Orimattilan persuista eikä muista lehmän hännistä.
Luulen että hän jopa hieman suree näitä.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #10

Pekka Siikalan isä taisi olla Herlinien Thorsvikin kartanon pehtoori. On aivan siis reilua, että vanhalle kaverille tehdään jonkin verran oikeutta, kun hän arvostaa Perussuomalaisia muuten perussuomalaiseksi revähtäneessä Uudessa Suomessa, jota vain vaaleja ennen kokoomuslaistetaan, jotta mainostulojen tai yhteiskunnallisen arvostuksen toivossa he ja johtavat sosialidemokraatit menestyisivät vaatimattomista kirjallisista kyvyistään huolimatta edes keskinkertaisesti näennäisesti vapaassa keskustelussa.

Uuden Suomen sananvapaus kuitenkin aina palautuu, kun vaalihuoneistot ovat sulkeutuneet eivätkä mitkään toismielisen Suomen parahdukset vaikuta keskinkertaiston kovaan ytimeen.

Minä oikeastaan suren sitä, ettei Pekka ole vielä kirjoittanut avointa ja rehellistä kommenttiaan Orimattilan perussuomalaisten tussahdukseksi jääneestä vaalimenetyksestä. Olisi mukava lukea Orioninaukion silminnäkijätodistus.

Pekka taitaa olla kuitenkin sen verran herrasmies kartanoidenkin elämään tutustuneena, että hän ei osoita vahingoniloa perussuomalaisten vakavista vaikeuksista Orimattilan kaupungissa. Se on reilua lahtelaisuutta!

T. O. N.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Mikä on thorsvikilainen? : )