Naïvia realismia Pohdintoja todellisuudesta, elämästä, arvoista ja monesta muusta.

Kuolemanrajakokemus hävittää kuolemanpelon

Yli 2000 kuolemaa tai kuolemaa lähellä olevaa tapausta todistanut lääkäri Thomas Fleischmann sanoo TEDx-esityksessään, että kuolemanrajakokemus hävittää kuoleman pelon 98 % tapauksista. Ihmisestä tulee empaattisempi ja hänen materiaalisen arvonsa voivat jäädä taka-alalle.

Tästä heräsi ajatus: millainen ihmiskunnasta tulisi, jos saisimme keinotekoisesti vaikkapa 50 % ihmisistä käymään läpi kuolemanrajakokemukseen? Mitenkähän sen voisi keinotekoisesti saavuttaa?

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tälle naiselle imusolmukesyöpä oli koitua kohtaloksi, mutta kuolemanrajakokemuksen kautta pääsi takaisin terveiden kirjoihin.

https://www.youtube.com/watch?v=rhcJNJbRJ6U

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kuolema on toki huomattavasti luonnollisempi asia kuin mitä on syntymä. Emme tiedä alkuunkaan miksi joku ns. "minä" syntyy ja juuri maaplaneetalle. Mutta satavarmaa ja täydellisen luonnollista on että jokainen elävä myös kuolee, fyysisesti. Vaikutuksemme jää toki tuleviin syntyviin.

Tämä noin 100 vuoden turistimatka maapallolla on aivan ilmainen extra meille onnekkaille, syntyneille. Valtaosa ihmisistä ei edes synny koskaan, vaan ovat jo valmiina siellä minne ne elävätkin sitten menevät, kaikkeuden kiertoon ;D

Leikola ihmisen viime hetkistä https://www.youtube.com/watch?v=XkQsI5GcAC0 ;D

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Pitäisikö kuolemaan pelätä? Se on väistämätön ja onhan siihen syytä itsensä psyykata.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Enpä usko tällaisiin väitteisiin. Jos ketkä niin venäläiset ovat saaneet tällaisia rajakokemuksia ehkä eniten maailmassa. Stalinin aikana kuka tahansa saattoi tulla tapetuksi valtion toimesta. Kymmeniä miljoonia tapettiin. Edelleenkin sitä pelkoa on. Eli kaikilla venäläisillä on riittävästi rajakokemuksia mutta onko heistä tullut empaattisempia?

Asiahan voi olla päinvastoin. Kun itse tietää että voi tulla tapetuksi milloin vain, siitä tulee itse agressiivisemmaksi.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Varmasti on ihan eri asia kokea tappamisen uhkaa kuin luonnollisen kuoleman ennakointia. Julmuudet on oma lukunsa. Parvilahti kirjoitti Stalinin toimista. Miten onkaan Stalinin arvo tuntee olevan tämän päivän Venäjällä nousussa, miksi ihmeessä?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ei kai se kuolemanrajakokemus välttämättä niin yleinen ole. Siis sehän on esim. sitä, että tulee ammutuksi ja vastoin todennäköisyyksiä selviääkin. Siinä samalla kokee sitten rajakokemuksen. Voisi kuvitella, että monesti onnettomuudet ovat luonteeltaan sellaisia, että joko kuolee tai sitten ei käydä niin rajoilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No rajakokemus takana ja voin sanoa, että kuolemanpelko haihtui. Empaattisuudeta en osaa sanoa, koska olin aieminkin jo empaattinen.

Rajakokemus on mukava kokemus ja niin varmasti itse kuolemakin, joten turha sitä on pelätä kenenkään. Kirkko ja papisto on vain sillä ihmisiä pelotellut saadakseen mahdollisimman korkeat tuotot itselleen. Varsinaista anekauppaa pelon katveessa siis.

Frank White

Ei kuolemanpelko haihdu muuten kuin olla uskossa, synnin, kuoleman, maailman ja perkeleen voittajaan Jeesus Nasaretilaiseen. Kuvitelmat että ei ole syntiä ei taivasta ei helvettiä, tämä on se mikä epäuskoisilta haihtuu.
Todellisuus on aivan toista. Oma kokemukseni kun tapasin paholaisen haihtui kyllä kun vihdoin pelon vuoksi pystyin ajamaan sen pois ei sanallisesti koska olin pelon vallassa vaan ajatuksiin muodostetulla sanoilla.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Frank:

Sinulla on ollut yhdenlainen kokemus. Jos katsot tuon aloituksen videon, saat tietoosi, että ihmisillä on toisenlaisiakin kuolemanrajakokemuksia. Sinun kokemuksesi on ollut todellinen sinulle, mutta ei ainoanlainen.

Frank White

Voihan niillä toisilla olla vastaavia kokemuksia paholaisen kohtaamisesta, mutta en ole tavannut ketään jolla olisi samantapainen kokemus kuin minulla.
ps. Jumalattomat heillä on yhdenlaiset kokemukset ja niitä lukiessani huomasin ettei niissä puhuttu synnistä,ei parannuksesta ja Jumalan vihasta vaan niissä siliteltiin syntisten päitä. Jopa lapsien kautta pahis puhuu.
Samoin nuo karismaattiset ja lahkolaiset joilla on niitä unia ja ilmestyksiä ja rajatapauksia, en ole löytänyt kuin yhden voi olla muutamia,ja voisin perustella mitä ovat kertoneen helposti voin osoittaa ne pahan palvelijoiksi.
Lahkolaisilla oli taivaskokemuksia,jopa lapsilla mutta jäljet johtavat helvettiin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #10

Mitä tarkoittaa, että Jeesus antoi kaikkien synnit anteeksi?

Frank White

Jeesus sovitti kaikkien ihmisten synnit ja lähetti apostolinsa saarnaamaan maailmalle että synnit ovat sovitetut. Jumalan viha ei kosketa niitä jotka Jumala on maailmasta valinnut.Joka katuu ja uskoo hänellä on syntien anteeksisaaminen joka päivä. Kuoleman pelko väistyy ja tilalle tulee tietoisuus uskon kautta että jos nyt kuolen pääsen taivaaseen.
Ei niin pidä luulla ettei uskovainen tunne kuoleman pelkoa, mutta sitäkin vastaan on taisteltava uskossa ja Jeesuksen täytetyssä työssä jossa synti, kuolema, helvetti ja paholaisen aiheuttamat sairaudet ja muut ahdistukset
eivät kiusaa ja paholaista kiusaa se kun itse on tuomittu ja uskovainen seuraa Jeesusta eikä poikkea mutkaisille teille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Frank, sinä tunnut tietävän näistä nasaretilaisita ja lunastuksista, niin kerro miksi Kaikkivaltias joutui uhraamaan oman poikansa? Ja ennenkaikkea kerro, mikä oli se Kaikkivaltiasta suurempi voima jolle Poika piti uhrata? Jos Kaikkivaltias on kaikkivaltias, ei hänen tarvii uhrata, hänhän voi itse sanella ketkä pelastuu ja millä ehdoilla.